Geen producten (0)

EIA (landelijk) en Subsidie voor bedrijven Overijssel


          


Subsidie voor bedrijven provincie Overijssel

Bent u een MKB ondernemer in Overijssel én verbruikt u op jaarbasis niet meer dan 200.000kW stroom en/of 75.000m3 gas? Dan komt u mogelijk in aanmerking voor € 2.500,- excl. BTW subsidie via de Provincie Overijssel!

U kunt 25% subsidie aanvragen voor de investering in energie besparende maatregelen (bv ledverlichting, ventilatie, warmteterugwinning-systeem, isolatie of een nieuwe CV ketel). Deze subsidie geldt alleen op de investering tussen de € 4.000,- en € 10.000,- excl. BTW. Daarnaast dient de investering terug te verdienen zijn binnen 5 jaar en de energiebesparende maatregelen hebben minimaal betrekking op de energiegebruikers die voor meer dan 40% van het energiegebruik verantwoordelijk zijn.

 

Werkwijze

Energiescan en subsidieaanvraag à € 750,- excl. BTW.

Om in aanmerking te komen voor de subsidie bent u verplicht om een Energiescan uit te laten voeren. Uw locatie wordt hiermee uitgebreid onderzocht op energie besparende maatregelen (gas en elektriciteit) en hiervoor ontvangt u een gedegen rapportage. Hierin wordt uw locatie vergeleken met branchegenoten en worden de maatregelen uitgebreid weergegeven met investeringen, besparingen en terugverdientijden.

U kunt op basis van het rapport gaan investeren om de maatregelen door te voeren. Op basis van een aanvraagformulier, de facturen, de betalingsbewijzen en het energieonderzoek zal de subsidie aangevraagd worden bij de Provincie Overijssel. De subsidieregeling heet de “Geld Terug Aktie” en de actuele voorwaarden kunt u nalezen via de volgende link: (http://www.overijssel.nl/loket/subsidies/@E3d/energiebesparende/).

Indien de subsidie wordt toegekend ontvangt u € 200,- of € 400,- retour voor de kosten van de energiescan (zie onderstaande tabel).

 

Tabel energiekosten per jaar:

                                                                 Energiekosten/jaar         Energiekosten/jaar                      > 200.000kwh en/of 75.000m3 aardgas
                                                                 € 10.000/jaar                   €10.000/jaar < € 30.000/jaar     > € 30.000/jaar

maximale subsidie                                   € 200                                 € 400                                               € 0

Beschikbaar budget Provincie Overijssel: Het subsidieplafond voor 2017 is € 200.000,- excl. BTW.

 

 

Aanvraag EnergieInvesteringsAftrek (EIA)

Wij kunnen ook voor u een aanvraag verzorgen voor de EIA. Gemiddeld levert de EIA 10 tot 15% van de investering aan belastingvoordeel op! Zie voor meer informatie: www.rvo.nl/subsidies-regelingen/energie-investeringsaftrek-eia 

U kunt de EIA zelf aanvragen of uitbesteden aan Archetex (€ 125,- excl. BTW).

LET OP! De factuur moet boven €2.500,- excl. bedragen. (installatie door een externe installatiebedrijf mag er in meegenomen worden)

 

Archetex Lemelerveld / www.archetex.nl
Archetex is een onafhankelijk ingenieurs- en adviesbureau dat als strategische partner slimme, praktische en specialistische oplossingen biedt. Wij zijn actueel, betrokken bij ontwikkelingen en uw vraagbaken; kortom wij willen ons steentje bijdragen in de kern van de bouw!

Ons dienstenpakket is zeer divers. Zo beschikt Archetex kennis over bouwkunde, brandveiligheid, bouwfysica en bouwregelgeving. Daarnaast adviseren wij u over installaties, constructies, onderhoud en beleid voor energie, duurzaamheid en beheer. Archetex stimuleert proactief werken om kennisintensieve zaken in beweging te brengen en te houden. Met een mooi portefeuille aan opdrachtgevers op zak beschikt Archetex over de juiste ingrediënten voor een betrouwbaar ingenieurs- en adviesbureau.

 

Voor vragen over kunt u contact opnemen met Arno ten Brinke via telefoonnummer 0572 - 37 05 44 of door een email te sturen naar abrinke@archetex.nl, wij staan u graag te woord.